Pasta Aglio e Olio – Italiaanse Klassieker met een Pittige Twist

Pasta Aglio e Olio – Italiaanse Klassieker met een Pittige Twist

Eenvoudig, snel en vol smaak met robuuste olijfolie
Geplaatst door Olijfoliemarkt.nl

Deze klassieke Italiaanse pasta bewijst dat je met slechts een paar ingrediënten een krachtig gerecht op tafel zet. Het geheim? Een goede kwaliteit extra vierge olijfolie met een pittige afdronk, perfect om de knoflook en chili tot leven te brengen.

Waarom Robuuste Olijfolie gebruiken?

Olijfolies met een krachtige smaak en peperige finish (zoals Picual of Coratina) zijn perfect voor warme toepassingen. Ze behouden hun karakter en geven gerechten diepgang.

Best of Italiaanse Extra Vierge Olijfolie bottle with artisanal bread on wooden board, surrounded by olive branches

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200g spaghetti
  • 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1/2 rode chilipeper (of 1/4 tl chilivlokken)
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • Snuf zout
  • Verse peterselie (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in ruim gezouten water al dente.
  2. Verwarm ondertussen de olijfolie op laag vuur. Voeg knoflook en chili toe.
  3. Laat zachtjes bakken tot de knoflook goudbruin is (niet laten verbranden!).
  4. Giet de pasta af en voeg direct toe aan de pan met olie.
  5. Meng goed door en serveer met verse peterselie.

Olijfolie Tip

Gebruik bijvoorbeeld onze Italiaan Coratina voor een intense, peperige smaak die perfect past bij dit gerecht.

https://olijfoliemarkt.nl/products/guglielmi-puglia-p-g-i

Terug naar blog